ŠPALDOVÁ BÁBOVKA

Ingredience:

380 g špaldové hladké mouky

200 g třtinového cukru

180 g másla

250 ml kysaného podmáslí

4 vejce

30 g kakaa

kůra z jednoho citrónu

kypřící prášek bez fosfátu


Postup:

Do utřeného másla zašleháme třtinový cukr a citrónovou kůru a poté zašleháme jedno vejce po druhém.

Mouku promísíme s kypřícím práškem a přes velké síto je prosejeme. Takto připravenou mouku zašleháváme střídavě s podmáslím do máslového základu, dokud nezískáme středně tekuté nadýchané těsto. Těsto rozdělíme na dvě zhruba stejně velké poloviny a do jedné z nich zašleháme kakao. Obě těsta nalijeme střídavě do formy tak, aby vytvořili žíhaný dojem.

Bábovku pečeme zhruba 60 minut při teplotě 170 °C



© 2018 FitFood K&M ~ Bc. Kateřina Mrózková / Monika Kufová 728 823 453 / 739 093 085
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky